Росія подумає про візовий режим, якщо Україна не "одумається"

Четвер, 24 грудня 2015, 13:58

Візовий режим Росії й України можливий, але Москва сподівається, що Київ змінить свій "деструктивний курс у відносинах із РФ".

Про це завила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко на прес-конференції в четвер, повідомляє РИА Новости.

"Що стосується (того), чи буде введено візової режим, – давайте подивимося на дії України, чи зрозуміють, що вони накоїли в цьому випадку, і, нарешті, чи почнуть вони турбуватися національними інтересами, інтересами своїх громадян, а не інтересами МВФ і виконаннями наказів через океан", - сказала вона.

За словами Матвієнко, якщо влада України "одумається" і зрозуміє, що головне – це інтереси своїх людей, а "не щось інше", "коли вони змінять, нарешті, свій курс деструктивний, абсолютно шкідливий для України у відношенні з Росією, якщо буде необхідність якоїсь реакції з нашого боку, звісно, будемо реагувати".

Як відомо, з 1 березня 2015 року громадяни Російської Федерації не можуть в’їжджати до України за внутрішнім паспортом, їм потрібен закордонний паспорт для цього (відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 30 січня 2015 року).

Росія ж продовжила для українців можливість перетинати її кордон із внутрішнім паспортом громадянина України. При цьому для українців зроблено виняток у зв’язку з конфліктом на Донбасі, тоді як громадяни Узбекистану, Таджикистану й деяких інших країн СНД із початку цього року мають в'їжджати до Росії лише за закордонним паспортом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування