Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську не знайшли компроміс з виборів на окупованому Донбасі - Кучма

Четвер, 24 грудня 2015, 15:23

Контактна група не досягла компромісу з проведення виборів на окупованій території Донбасу.

Про це повідомив представник України в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі, екс-президент Леонід Кучма, повідомляє "Радіо Свобода".

"Це одна з головних проблем, по якій ми ніяк не можемо досягти домовленості ... Так сталося, що в Мінських домовленостях не розставлено пріоритети, і Росія сьогодні на цьому спекулює. Адже спочатку записано провести вибори, а потім вивести війська. Але, які вибори, якщо там перебувають незаконні збройні формування? ", - сказав Кучма.

Він підкреслив, що позиція української сторони полягає в проведенні цих виборів виключно за українським законодавством і згідно з нормами та стандартами ОБСЄ.

"Якщо не будуть виведені війська, незаконні збройні формування, якщо не буде повернуто наш кордон, то про які вибори можна говорити?", - додав Кучма.

Він також заявив, що чує на свою адресу багато критики.

"Я не бачу чергу на моє місце. Я із задоволенням готовий поступитися, будь ласка, якщо хтось є великий. Підкреслюю, із задоволенням", - заявив Кучма.

Він зазначив, що незважаючи на критику, продовжує виконувати свою роботу, хоча не може сказати, що отримує задоволення від ходу засідань групи.

Згідно з Мінськими домовленостями про врегулювання на тимчасово окупованій частині Донбасу, місцеві вибори там можуть відбутися тільки за українським законодавством.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування