Геращенко: з'явився реальний шанс скрутити шию гідрі корупції

П'ятниця, 25 грудня 2015, 08:40

На 2016 рік у державному бюджеті знайшли кошти для антикорупційних органів.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише в п'ятницю депутат "Народного фронту" радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Код 0901030 - 74 мільйона гривень, що гарантує високу зарплату і незалежність Антикорупційної прокуратури від тиску ззовні", - пише Геращенко.

Він нагадав, що це сталося після заяви Антикорупційного прокурора Назара Холодницького про можливі проблеми з фінансуванням антикорупційної прокуратури, після чого в рамках конструктивного діалогу з Міністерством фінансів ця проблема була вирішена.

Також передбачено 486,6 мільйона гривень на функціонування Національного антикорупційного бюро.

Стільки ж виділяється на функціонування Національного Агентства з питань запобігання корупції.

"При цьому вперше в історії України у рамках бюджету виділяється 391 мійльйон гривень на фінансування парламентських політичних партій", - зазначив Геращенко.

Він підкреслив, що це "європейський підхід в справі боротьби з політичною корупцією".

За словами Геращенко, також передбачені 25,2 мільйона гривень на фінансування Апарату Національного Агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

"Завдяки створенню цих чотирьох нових, спеціалізованих на боротьбу зі зловживаннями владою, інститутів держави, які раніше не існували, у нашої держави з'явився реальний шанс скрутити шию гідрі корупції!", - резюмує радник міністра внутрішніх справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News