Росія бере Крим в жорсткі бюджетні рамки

П'ятниця, 25 грудня 2015, 10:04

Мінфін Росії і віце-прем'єр РФ Дмитро Козак, який курує анексований Крим поставили міністерство фінансів республіки в жорсткі рамки в питаннях перерозподілу коштів у бюджеті-2016 роки.

Про це повідомив голова так званого кримського "мінфіну" Володимир Левандовський, повідомляють "Новости Крыма".

"Мінфін Росії разом з Дмитром Миколайовичем Козаком поставили нас у певні дуже жорсткі рамки. Всі перевиконання доходної частини бюджету за ділитиметься: 70% залишатиметься в нас, і ми можемо їх перерозподіляти, 30% піде на погашення нашої дотації", – повідомив він.

Витрати, за словами Левандовського, мінфін РФ змушує планувати так, щоб протягом року нічого не міняти.

"Знайшли такий метод: якщо ми вносимо коригування і вони бачать, що це неправильно заплановані витрати, значить, ця сума повністю йде на погашення дотації, а якщо бачать, що це було з об'єктивних причин, то дозволять 50% залишити у нас і 50% буде йти на погашення", – пояснив він.

Міністр уточнив, що в інших суб'єктах не прийнято коригувати бюджет після його затвердження.

"Інші суб'єкти один раз затверджують бюджет і, в гіршому випадку, 1-2 рази його коригують у другому півріччі, – розповів Левандовський. – Ми також будемо до цього прагнути, але ми розуміємо, що в будь-якому випадку в наступному році, як і в цьому, буде неодноразово змінюватися (бюджет)".

Планується, що дохідна частина бюджету Криму на 2016 рік складе 67,4 млрд рублів, видаткова – 86,65 млрд рублів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування