Полторак: Ми не здали жодного населеного пункту

П'ятниця, 25 грудня 2015, 15:01
з ФБ Полторака

Збройні сили України не поступилися бойовикам на Донбасі жодних додатковим населеним пунктом, заявив міністр оборони Степан Полторак.

"Комінтернове, відповідно до Мінських угод, перебуває на окупованій території. Лінія саме проходить по західних межах цього населеного пункту", - сказав він на прес-конференції.

"Вчора вони (бойовики) намагалися спровокувати Збройні сили (України) на порушення мирних угод. Вони підготувалися дуже добре і увійшли в цей населений пункт", - заявив міністр.

Полторак додав: "Вчора казали і про інші населені пункти – але в Заїченко завжди вони були, цей населений пункт розташований взагалі вглибині, ще 5 кілометрів на схід територією, яку контролюють терористичні угрупування".

"В цей населений пункт (Комінтернове) – вони не стояли, їх не було там – вони зайшли, розгорнули там активну діяльність, провокували постійно наші Збройні сили", - додав керівник Міноборони.

"Потім, коли ми порушили питання в ОБСЄ і туди почали висуватися групи місії, вони спішно вивели практично всю техніку, перевдягли там десь до 20 чоловік у цивільну форму одежі (маскуючись) під мирне населення і залишились там", - зазначив він.

За словами Полторака, бойовики розраховували на те, що ЗСУ "піддадуться провокації" і рушать уперед, "у них були підготовлені вогневі цілі на ураження наших підрозділів".

"Вони нанесли б серйозне ураження нашим підрозділам, потім звинуватили б нас у тому, що ми порушили Мінські угоди, – і я не знаю, кому це потрібно", - сказав він.

"Ми витримали, ситуацію по лінії розмежування утримали. Ми не здали жодного населеного пункту. Ми ситуацію контролюємо, і там достатньо сил для того, щоб реагувати на відповідні дії противника. На сьогодні ситуація в зоні Маріуполя контрольована", - запевнив Полторак.

За його словами, за всіма джерелами інформації, які має Міноборони, "саме такий сценарій був побудований терористичними угрупованнями".

Міністр оборони обурився, що у ЗМІ з’явилися заяви в дусі "усе пропало, треба наступати" – і "деякі політики" українські "підхопили цю інформацію і почали підштовхувати військове керівництво на те, щоб м и якось почали діяти не зовсім правильно".

"Кожен має займатися своєю справою. Військовий – військовою справою, політики – голосувати у Верховній Раді за закони, урядовці – працювати на своїй справі, бізнесмени – займатися своїм", - сказав Полторак.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що "спочатку здали Комінтерново, потім Заіченково і Водяне", тому треба терміново скликати РНБО і "виробляти реакцію".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News