Томенку натякають на втрату мандата

П'ятниця, 25 грудня 2015, 15:33

Вихід народного депутата Миколи Томенка має призвести до складення ним депутатських повноважень.

Про це у своєму блозі на Українській правді пише народний депутат Антон Геращенко.

"Таким чином Микола Томенко стане третім депутатом після Злати Огневич і Миколи Мартиненка, який добровільно складе свій мандат. І першим народним депутатом, який складе мандат через незгоду з позицією фракції і виходом із неї. Це прямо передбачено пунктом 6 статті 81 Конституції України", - пише Геращенко.

У свою чергу сам Томенко зазначив, що якщо керівники фракцій захочуть позбавити його мандата, то "так тому і бути".

"Чесно кажучи, я слабий фахівець у партійному праві. Якщо партійні вожді захочуть позбавити мене мандата за те, що я захищаю передвиборчу програму й коаліційну угоду - так тому і бути!", - сказав він.

Як відомо, народний депутат Микола Томенко вирішив вийти із фракції "Блока Петра Порошенка" і зі складу парламентської коаліції.

Нагадаємо, нині у Верховній Раді є депутати, котрі були обрані за списками, але зараз є позафракційними. Однак всі вони були виключені із фракції, а не вийшли самі. Йдеться про депутатів, котрі йшли за списками "Самопомочі". Як сказано у Конституції, достроково повноваження народного депутата припиняються через невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата України із складу такої фракції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...