Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти піймали 54 нардепів на приховуванні бізнесу

П'ятниця, 25 грудня 2015, 16:45

Щонайменше 54 народні депутати не задекларували свій бізнес чи бізнес своїх родин.

Попри закону кожен восьмий депутат приховав від декларації свій чи/та родинний бізнес, пишуть Наші гроші.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).

Загалом видання нарахувало 54 народних депутатів з не задекларованим бізнесом. Усього йдеться про 100 фірм, із них 52 випадки – бізнес самого депутата, 45 – компанії вказаних у декларації членів його родини (найчастіше дружини або чоловіка), ще два випадки спільного родинного бізнесу.

Найбільша кількість незадекларованого бізнесу на одну людину – це 10 компаній Сергія Драюка ("Народний Фронт"). В оригіналі своєї декларації за 2014 р. нардеп не зазначив жодного бізнесу. Після того, як 29 жовтня "НашіГроші" опублікували новину про порушення, у профайл депутата на сайті ВРУ 10 листопада внесли правки – в декларацію вписали статутні внески. Це тим не менш не скасовує того факту, що оригінал декларації депутат подавав неповний, а відтак недостовірний.

Щодо партійної/фракційної приналежності депутатів-порушників, то найбільше нардепів із не задекларованим бізнесом виявилося у президентському "Блоці Петра Порошенка" – 16 осіб. На другому місці прем’єрський "Народний Фронт" – 9 депутатів. Окрім того від "Опозиційного блоку" і "Волі народу" бізнес не задекларували по 6 депутатів, з "Відродження" і "Батьківщини" – по четверо, від "Самопомочі" – троє, від "Радикальної партії" – двоє, решта троє зі списку – позафракційні.

Дивіться список депутатів тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування