Ситуація в зоні АТО істотно загострюється - прес-центр

П'ятниця, 25 грудня 2015, 18:56
Ситуація в зоні АТО істотно загострюється - прес-центр

Ситуація у зоні АТО суттєво загострюється. Бойовики частково повернулися у Комінтернове.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Проросійські бандформування, порушуючи всі досягнуті раніше домовленості про припинення вогню, продовжують ескалацію конфлікту", - сказано у повідомленні.

Зокрема, бойовики двічі обстріляли з 82-мм та 120-мм мінометів мирне селище Водяне, що розташоване у "сірій зоні" біля Маріуполя.

"Місцеві жителі були вимушені ховатись по підвалах, а деякі будинки зруйновані вщент", - повідомили у прес-центрі.

Згідно з інформацією, від початку доби бойовики здійснили понад 40 збройних провокацій проти сил АТО на значній ділянці лінії розмежування. 

З великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї бойовики продовжили бити в бік українських позицій в районі н.п. Новгородське, Зайцеве, Майорськ, Луганське, Піски, Опитне, Мар’їнка тощо.

"По Широкиному та Зайцевому вони гатили з 82-мм мінометів. Наші позиції біля Луганського окупанти намагались поцілити з протитанкового ракетного комплексу. Також активно працювали сьогодні і ворожі снайпери", - повідомили у прес-центрі.

За останніми даними прес-центру АТО, бойовики частково повернулися до н.п. Комінтернове.

"Дочекавшись від’їзду представників СММ ОБСЄ, підрозділи російсько-терористичних військ знову завели туди техніку та важке озброєння. Наразі, підконтрольні Москві невігласи не допускають до роботи там представників цієї міжнародної місії, мотивуючи таке рішення небезпекою або просто не пояснюючи жодних причин", - зазначається у повідомленні.

У прес-центрі АТО підкреслили, що активізація бойовиків "співпала з прибуттям на тимчасово окуповані території Донбасу чергового так званого "гуманітарного конвою" з території Російської Федерації, вантажем якого здебільшого є не продукти харчування та предмети першої необхідності для місцевих мешканців, а зброя та боєприпаси для бандитів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News