Турчинов пропонує святкувати Різдво за Григоріанським календарем

П'ятниця, 25 грудня 2015, 21:57

Секретар РНБО Олександр Турчинов пропонує розглянути питання переходу у відзначенні церковних свят з Юліанського на Григоріанський календар.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на його Facebook-сторінці.

"Може вже настав час і Україні перейти на святкування Різдва 25 грудня разом із більшістю цивілізованих країн? Але вирішувати це має передусім Рада християнських Церков України... А у перехідний період, думаю, можна залишити святкування і 25 грудня, і 7 січня", - вважає Турчинов.

Він зауважив, що в Біблії дата народження Христа відсутня, а в давній Іудеї користувалися місячним календарем, що не відповідає ні Юліанському, ні Григоріанському.

"Багато європейських православних Церков також перейшли на Григоріанський календар (або відповідний йому до 2800 року Новоюліанський) у святкуванні свят із фіксованою датою, в першу чергу, Різдва Христового", - сказав Турчинов.

"Сьогодні жодна країна не живе за Юліанським календарем. Юліанський календар залишився для визначення фіксованих календарних святкових дат тільки у деяких православних Церков, зокрема в Росії, Україні та Білорусі. Хоча самі Церкви в звичайному житті також користуються Григоріанським календарем", - додав він.

Турчинов також привітав усіх із Різдвом Христовим.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News