Іслямов: Контрабанда в Крим йде з Одеського порту

Субота, 26 грудня 2015, 07:42

Морські судна возять контрабандні товари в Крим з Одеси, заявляє один з координаторів блокади пывострова, власник телеканалу ATR Ленур Іслямов.

Про це він заявив в інтерв'ю Одеському кризовому медіа-центру, передає Ліга.

"Зараз судно з контрабандою виходить з Одеси. Вони йдуть в 12-мильну зону, вимикають GPS-навігатори. До нього підходить із Севастополя судно, перевантажується. Це один варіант", - сказав Іслямов.

"Другий варіант - на судні вимикається навігатор, воно рухається далі, стає в порту Севастополя, розвантажується, виходить на цей же курс, включає навігатор, ніби він у нього тоді зламався, і заходить в Скадовськ. А потім в Стамбул. Про це знають Одеська митниця, СБУ", - додав він.

Іслямов нагадав, що лише з 15 січня запрацює постанова Кабміну про заборону ввезення ряду товарів до Криму.

Він не виключив силових методів для боротьби з судами з контрабандою після набрання чинності цієї постанови, але зазначив, що їх будуть застосовувати в останню чергу.

"Якби було більше патріотів з боку Одеси, то можна було б маленькими катерами атакувати судна, коли вони виходять нібито на Скадовськ, а самі везуть товар до Криму. Але цей метод ми будемо використовувати, коли вже всі інші випробуємо. У нас є цікавіші методи, які не дозволять судам далі пересуватися", - підкреслив координатор блокади Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News