Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров пояснив, що мається на увазі під "батальйоном кримських татар"

Субота, 26 грудня 2015, 18:03
Чубаров пояснив, що мається на увазі під батальйоном кримських татар

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров пояснив, що про створення мононаціонального кримськотатарського батальйону мова не йде.

Про це він написав на своїй сторінці в facebook.

Він пояснив, що спілкувався з бійцями АТО з добровольчих батальйонів, у складі яких служили громадяни різних віросповідань. Це і спонукало його виступити з ініціативою формування у складі ВСУ чи МВС України військового підрозділу з урахуванням деяких факторів.

"Наприклад, включення до складу військового підрозділу духовних осіб різних віросповідань, дотримання відомих вимог до армійської їжі (халяль/кошер), введення "сухого" закону", - сказав він.

При цьому він нагадав, про особливу мотивацію уродженців окупованого Криму і частини територій Донецької та Луганської областей, контрольованих бойовиками та росіянами.

За його словами, ініціатива зараз проходить етап вивчення у різних штабах.

"Проте, вже сьогодні можна ствердно сказати, що: зазначений військовий підрозділ не буде ні мононаціональним, ні монорелігійним, але ці фактори будуть ретельно враховані в організації служби та дозвілля особового складу", - написав він.

Також Чубаров зазначив, що підрозділ буде сформовано у складі ВСУ чи МВС України.

"Відповідно, ініціатори формування зазначеного військового підрозділу не зверталися і не планували звертатися до іноземних держав з проханням про сприяння в його забезпеченні", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування