ЗМІ: НАТО розмістить в Туреччині літаки-розвідники

Неділя, 27 грудня 2015, 06:42

НАТО перекине з міста Гайленкірхен в Німеччині в Туреччину кілька літаків дальнього радіолокаційного виявлення Boeing E-3 Sentry для контролю турецького повітряного простору на кордоні з Сирією.

Про це пише газета Bild am Sonntag, передає ТАСС.

Видання повідомляє, що Північноатлантичний альянс прийняв таке рішення, щоб забезпечити безпеку Туреччини як країни-учасниці НАТО.

Міністерство закордонних справ і міністерство оборони ФРН минулого тижня письмово повідомили Бундестаг про майбутню операцію.

"Заплановано тимчасове переміщення літаків AWACS (авіаційний комплекс радіовиявлення і наведення) з бази Гайленкірхен на аеродром в місті Конья в Туреччині", - цитує газета лист, направлений у відповідні комітети Бундестагу.

За словами представника міноборони ФРН, для цієї операції не потрібно мандат Бундестагу, тому що ці літаки в небі над Туреччиною будуть займатися лише збором інформації про повітряну обстановку.

Крім того, в листі німецького МЗС і Міноборони зазначається, що в даний час не очікується застосування бойової авіації, тому що бойовики ІДІЛ не мають власних ВВС, а сирійська влада не має наміру використовувати свою авіацію проти Туреччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування