У РФ суд знову не прийняв позов фонду Навального до генпрокурора Чайки

Вівторок, 29 грудня 2015, 01:58

Суд у Москві відмовився прийняти до розгляду позов про захист честі і гідності від Фонду боротьби з корупцією, головою якого є Олексій Навальний, до генпрокурора РФ Юрія Чайки.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

За словами прес-секретаря Тверського суду Москви Анастасії Дзюрко, суддя не взяв позовну заяву "некомерційної організації" Фонд боротьби з корупцією", а також О.Навального, Г.Албурова, Л.Соболь до Чайки Ю.Я. про захист честі, гідності та ділової репутації". Як уточнила Дзюрко, "у висловлюваннях відповідача згадка про позивачів відсутня, а позивачами оскаржуються дії, які не зачіпають їх права, свободи і законні інтереси".

Вона зазначила, що 22 грудня цього року на адресу Тверського районного суду Москви надійшла позовна заява від ФБК і групи опозиціонерів на чолі з Навальний про захист честі, гідності та ділової репутації.

Даний випадок став третьою спробою ФБК звернутися до суду з позовом про захист честі і гідності до генпрокурора РФ. Раніше позовну заяву було повернуто Тверським судом у зв'язку з тим, що вона не відповідала нормам Цивільно-процесуального кодексу РФ.

1 грудня Фонд боротьби з корупцією оприлюднив розслідування, яке було присвячене оточенню генерального прокурора РФ Юрія Чайки. Зокрема, там повідомлялося про спільний бізнес колишньої дружини заступника Чайки Геннадія Лопатіна Ольги з дружинами членів банди Цапко, які були засуджені на довічний і двадцятирічний терміни за особливо жорстоке вбивство дванадцяти людей.

Лопатіна відкинула заяви на свою адресу. Чайка назвав розслідування ФБК "свідомо брехливим" і пообіцяв назвати ім'я замовника. 14 грудня "Коммерсант" опублікував лист генпрокурора РФ, в якому він назвав замовником главу фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування