Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

270 поранених військових ЗСУ лікуються за кордоном за рахунок країн НАТО

Середа, 30 грудня 2015, 11:49

Близько 270 поранених українських військовослужбовців були відправлені за кордон на лікування за рахунок сторони, що приймає.

Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я (фракція "Блок Петра Порошенка") Ольга Богомолець, передає Інтерфакс-Україна.

"Відправлено більше 250 поранених, 270 вже. Всі вони були відправлені за рахунок країн-членів НАТО", - сказала Богомолець на брифінгу в середу в Києві.

Голова профільного комітету зазначила, що українські поранені проходять лікування в 19 країнах, більшість з яких - члени НАТО.

Як зазначила Богомолець, більше всіх постраждалих взяли Німеччина і Литва. Крім того, українські військовослужбовці проходять лікування в США, Великобританії, Латвії, Ізраїлі, Естонії, Італії, Австрії, Франції, Болгарії, Румунії, Греції, Польщі, Словаччини, Білорусі, Словенії, Об'єднаних Арабських Еміратах та Угорщини.

"Дуже сподіваємося, що наступного року штаб-квартира НАТО буде продовжувати співпрацю з Україною, і ця співпраця буде розвиватися вже в напрямку реабілітації", - зазначила Богомолець.

Голова профільного комітету також висловила впевненість, "що через кілька років європейські лікарі будуть приїжджати в Україну вчитися, тому що іноземні медики не мають тих навичок, якими сьогодні володіють українські медики". За словами Богомолець, українським медикам поки бракує технічних та медикаментозних засобів, тому важкопоранених відправляють на лікування за кордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування