У ГПУ відреагували на заяву адвокатів Корбана про фальсифікації

Середа, 30 грудня 2015, 12:39

У Генеральній прокуратурі України заперечують заяву адвокатів лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана про фальсифікації доказів у справі і підкреслюють, що документи справжні і отримані з дотриманням вимог законодавства.

Про це повідомив у середу на брифінгу в Києві слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Микола Макєєв, передає Інтерфакс-Україна.

"Після вчорашньої прес-конференції в засобах масової інформації захисники Геннадія Корбана сказали, що все, що ми показали, сфальсифіковано ... Підкреслюю: це не так - кожен папірець, який ми вчора продемонстрували, отримано відповідно до вимог чинного Кримінального процесуального кодексу", - заявив Макєєв.

Він зазначив, що є відповідні протоколи обшуків та відео. Макєєв в ході брифінгу продемонстрував журналістам ці протоколи та відеозаписи. "Про яку фальсифікацію вони (захисники - ред.) кажуть, я зрозуміти не можу", - підкреслив слідчий.

Макєєв висловив думку про те, що адвокати Корбана апелюють тільки цим аргументом про нібито фальсифікацію справи.

"Проводиться колосальна робота слідчою групою, аналізується кожен папірець, який було вилучено в ході обшуків, які були проведені відповідно до закону. Ще раз хочу підкреслити, що всі документи є справжніми, а не сфальсифікованими, як стверджує сторона захисту", - заявив представник Генпрокуратури.

Як повідомлялося, Корбана затримали 31 жовтня. 4 листопада йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення та участь у злочинній організації), ч.3 ст.157 (перешкоджання діяльності виборчих комісій), ч.5 ст.191 (йдеться про присвоєння грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"), ч.2 ст.289 і ст.349 Кримінального кодексу України (йдеться про захоплення в Дніпропетровську в якості заручників голови Держземагентства України та директора департаменту Дніпропетровської міської ради).

28 грудня Дніпровський районний суд Києва ухвалив рішення змінити запобіжний захід Корбану з домашнього арешту на утримання під вартою строком на 60 днів. Засідання тривало кілька днів. Починаючи з 27 грудня, учасники процесу перебували в суді більше 30 годин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування