Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Путін дозволив ФСБ стріляти по натовпу, жінках і дітях

Четвер, 31 грудня 2015, 02:14

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, згідно з яким співробітники ФСБ РФ мають право стріляти по натовпу людей, жінкам і дітям.

Відповідний документ опублікований в середу, 30 грудня, на порталі правової інформації, передає "Дождь".

Тепер співробітники ФСБ можуть застосовувати зброю в натовпі в тих випадках, коли це необхідно для запобігання терактам, звільнення заручників, а також "відбиття групового збройного нападу на критично важливі і потенційно небезпечні об'єкти" або об'єкти, будівлі, приміщення органів державної влади.

Крім того, спецслужби матимуть право стріляти по жінках, неповнолітнім, інвалідам у випадках збройного опору, "скоєння збройного або групового нападу, що загрожує життю і здоров'ю громадян або співробітників ФСБ, або терористичного акту". Допускається застосування спецзасобів проти вагітних жінок.

Також співробітникам спецслужб дається право проникати у житлові приміщення або на інші земельні ділянки для забезпечення громадської безпеки при масових заворушеннях.

Раніше члени Ради з прав людини при президенті Росії підписали звернення до Володимира Путіна і голови Ради Федерації Валентини Матвієнко з проханням не приймати поправки до закону про ФСБ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування