Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заборона імпорту з Росії покриє втрати від російського ембарго - Павленко

Четвер, 31 грудня 2015, 08:15

Україна запровадить дзеркальні санкції щодо окремих товарних груп з РФ у перший день після вступу в дію рішень про ембарго російського уряду до товарів з України. 

Так міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко прокоментував ухвалення в середу двох постанов Кабінету міністрів про заборону ввезення на митну територію держави товарів з РФ та щодо ставок ввізного мита на російські товари.

За його словами, запровадження дзеркальних санкцій дозволить Україні збалансувати двосторонню торгівельну політику, повідомляє міністерство.

"Обсяг аграрного експорту, на який РФ збирається запровадити ембарго, за 10 місяців 2015 року становив 116,4 млн дол. США, або 1% у загальному експорті аграрної продукції. Водночас загальний обсяг аграрного імпорту до України з РФ, який підпадатиме під дзеркальну заборону за 10 місяців ц.р. становив 118,8 млн дол. США", - сказав Павленко.

"Таким чином Україна компенсує експортні втрати за рахунок імпортних обмежень", - вважає міністр.

За його словами, більшість товарів, що імпортуються до України з РФ, є продукцією транснаціональних компаній, виробничі об’єкти яких розповсюджені по усьому світу, у тому числі і у Європі.

Павленко вважає, що двостороннє ембарго стимулюватиме ці компанії розглядати можливість переносити виробничі потужності на територію України.

Серед основних товарних груп, що імпортуються до України з РФ і підпадають під ембарго, є екстракти, есенції та розчинна кава (22%), цигарки з фільтром (18%), жувальна гумка, харчові добавки (9%), шоколадні батончики та інші шоколадні вироби (9%), чаї (5%), кава смажена (5%), корми для тварин (2%), уточнюють у міністерстві.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування