Фонд Саакашвілі фінансують різні одіозні бізнесмени - ЗМІ

П'ятниця, 4 грудня 2015, 12:27

Фонд "На благо Одеси", який у тому числі фінансує діяльність команди глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, фінансують різні одіозні бізнесмени.

Про це йдеться у статті "Наших грошей".

Засновниками фонду "На благо Одеси" виступили бізнесмени Аднан Ківан, Вадим Мороховський, Віктор Шерман та підприємства ПАТ "Фінбанк", ТДВ "Інтерхім", ТОВ "Промислово-торгівельна компанія Шабо", ТОВ "Судосервіс Україна" та ТОВ "ТІС-Вугілля".

Журналісти видання проаналізували минуле усіх засновників.

Аднан Ківан – бізнесмен, який має інтереси в сфері торгівлі металом та нерухомістю. Раніше активно співпрацював з Сергієм Ківаловим, з яким разом створив благодійний фонд "Студентська церква". Перед місцевими виборами була інформація, що Ківан може очолити виборчу кампанію БПП.

Вадим Мороховський – голова правління та співвласник банку "Восток", де його партнером є президент Fozzy Group Володимиром Костельман.

Віктор Шерман – бізнесмен, фірми якого займаються морськими вантажоперевезенням.

ПАТ "Фінбанк" - власники Олександр Мамонтенко, Сергій Барков та Олександр Грановський. Раніше серед співвласників був і Борис Кауфман, який у розпал Майдану напрошувався в гості до Віктора Януковича.

Грановський і Кауфман проводять скандальну реконструкцію Одеського аеропорту.

ТОВ "Судосервіс-Україна" - офіційним власником є одесит Ігор Козлов. Засновником цієї фірми був Михайло Рафаєвич, який пов'язаний із мером Іллічівська Валерієм Хмельнюком та бізнесменом Іваном Фурсіним, партнером Дмитра Фірташа.

ТДВ "Інтерхім" - один з найбільших виробників ліків. Керівник компанії Анатолій Редер.

ТОВ "Промислово-торгівельна компанія Шабо" - засновник Елдар Іукурідзе та Бела Чолікідзе.

ТОВ "ТІС-Вугілля" - підрозділ найбільшої приватної стивідорної компанії Україні "ТІС", що працює в одеському в порту "Південний". ЗМІ повідомляли про тісні і дружні зв’язки її керівника з Юрієм "Єнакіївським" Іванющенком.

Взагалі, з початку своєї діяльності Фонд зумів зібрати більше 15 мільйонів гривень, хоча витратив з них тільки третину.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування