Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За добу у зоні АТО загинув один боєць, трьох поранено

Субота, 5 грудня 2015, 11:57

За добу, що минула,  у зоні АТО загинув один український військовослужбовець. 

Про це на брифінгу 5 грудня повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

За даними штабу, ще троє українських військових отримали поранення. 

Як повідомив Лисенко, на луганському напрямку 4 грудня не було зафіксовано жодної ворожої провокації.

На донецькому напрямку бойовики двічі застосували бронетехніку та стрілецьку зброю поблизу Красногорівки. В районі Донецького аеропорту, зокрема селища Піски та Опитного, незаконні збройні формування стріляли зі 82-мм мінометів, порушуючи Мінські домовленності та умови відведення зброї калібром менше 100 мм.

"Біля Авдіївки та Пісок бойовики здійснювали неприцільні обстріли зі стрілецької зброї. Також бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети в районі Новгородського та двічі вистрілили по одній міні з 82-мм міномета, таким чином намагаючись спровокувати українських військовослужбовців на вогонь у відповідь", - повідомив Лисенко.

82-мм міномети та бронетехніка також були зафіксовані поблизу Горлівки – бандити обстрілювали наші позиції неподалік Майорська та Зайцевого.

Ще один провокативний обстріл з ворожої БМП було помічено біля селища Луганське. Бойовики також застосувавали стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети. На відміну від задіяних мінометів та БМП – ці обстріли були неприцільні й носили провокативний характер.

У напрямку Маріуполя відбулося бойове зіткнення. Сили АТО успішно відбили напад і не понесли жодних втрат. Також в районі села Широкине зафіксовано один прицільний обстріл зі стрілецької зброї.

 

За даними української розвідки, бойовики розташували танки, самохідні артилерійські установки калібром 100-мм та ракетні системи залпового вогню "Град" у районах Донецька, Комсомольского, Луганська, селищ Патріотичне, Стаханов і Старомихайлівки.

"Ця інформація вже передана спостерігачам з міжнародної місії ОБСЄ", - зазначив Лисенко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування