У Кривому Розі триває тяганина через вибори

Субота, 5 грудня 2015, 13:05

Суд Дніпропетровська відхилив скаргу "Опозиційного блоку" на рішення виборчкому про розпуск районних виборчих комісій.

Про це у Facebook заявив нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко. 

Також він повідомив, що у Кривому Розі міськвиборчком ухвалив рішення задовольнити скарги кандидата в мери Юрія Мілобога, визнати грубими порушення з боку районних виборчих комісій, відкликати довіреності та договори попередніх представників виборчкому у судах, а також відправити матеріали на встановлення законності дій голови виборчкому Гівеля на розгляд ЦВК.

Разом з тим місцеве видання 0564.ua повідомляє, що суд частково задовольнив позов Опозиційного блоку і визнав незаконним рішення криворізького міськвиборчкому про розпуск районних виборчих комісій.

"Дніпропетровський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов "Опозиційного блоку" і визнав незаконними дії окремих членів криворізької міської виборчої комісії. Це стосується секретаря комісії Павла Демченко, який порушив порядок збору засідання вночі 30.11.2015 р. Суд також визнав протиправними і скасував рішення міськвиборчкому про припинення повноважень шести територіальних районних у місті Кривому Розі виборчих комісій, прийнятого вночі 30.11.2015 р. з порушенням закону України про місцеві вибори", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 3 грудня активісти на чолі з кандидатом у мери Мілобогом влаштували бійку з членами тервиборчкому у Кривому Розі.

4 грудня близько 50 активістів у камуфляжній формі на чолі з нардепом Семеном Семенченко від партії "Самопоміч" захопили будівлю міської ради в Кривому Розі.

Разом з часом 4 грудня Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування фальсифікацій під час виборів в Кривому Розі не змогла ухвалити жодного рішення, оскільки не було кворуму.

На засіданні комісії були присутні Сергій Висоцький від Народного Фронту, Ігор Луценко від Батьківщини, Юрій Левченко від "Свободи". Не з'явилися на засідання від БПП: Костянтин Усов, Сергій Алексєєв, Олександр Черненко. Також не прийшли Олег Купрієнко від Радикальної Партії, Євген Рибчинський від Волі Народу, Андрій Шипко від "Відродження", Костянтин Павлов від "Опозиційного блоку".

Павлов - один з депутатів, який зірвав засідання Криворізької міської виборчої комісії в ніч з середи на четвер. Його колега нардеп від Оппоблока Дмитро Колесников, застосовуючи силу, вирвав з рук члена комісії документи, зокрема порядку денного комісії.

Раніше горкоміссія контролювалася Оппоблоком і оголосила переможцем Юрія Вілкула, незважаючи на скарги його опонента Юрія Мілобога. Після того, як демсили замінили своїх представників у комісії, котрі тепер не голосують в унісон з Оппоблоком, ОБ намагається затягнути час.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування