Під Майорськом сили АТО відбили атаку майже 100 бойовиків

Неділя, 6 грудня 2015, 08:49

4 грудня о 9-й ранку до 100 бойовиків атакували позиції українських військових у районі Майорська, сили АТО дали їм відсіч.

Вони відбивалися зі стрілецької зброї та крупнокаліберних кулеметів, не заборонених Мінськими домовленостями, уточнює прес-центр АТО.

"Зазнавши втрат, ворог відкотився. Однак слідом сепаратисти відкрили прицільний вогонь по наших опорних пунктах із 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - зазначає штаб.

"В результаті бою українські військовослужбовці знищили 2 одиниці техніки, 1 мінометну обслугу та до 20 бойовиків. Ще близько 30 було поранено", - звітує він.

Крім того, в районі населеного пункту Зайцеве "бойовики, розташувавши БМП за будівлею школи та зібравши у будівлі мирних жителів, вели прицільний вогонь по наших позиціях, тим самим грубо порушуючи не тільки Мінські домовленості, а всі можливі норми гуманітарного права та правила ведення війни".

"Щоб уникнути загибелі мирного населення, підрозділи Української армії вогонь у відповідь не відкривали. Протягом дня противник продовжував атакувати наші позиції, але згодом, отримавши відсіч і зазнавши втрат, відступив", - заявляє штаб АТО.

За уточненою інформацію, 4 грудня о 9-й ранку ворог чисельністю до 100 бойовиків атакував наші позиції в районі населено...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Saturday, December 5, 2015

У суботу ввечері штаб АТО з посиланням на патріотично налаштованих мешканців Горлівки повідомляв, що "бойовики стягують в районі населених пунктів Озерянівка та Батмановка 82-мм міномети та бойові машини піхоти для обстрілу наших позицій в районі Майорська та Зайцевого".

"Терористами командує найманець на прізвисько "Длінний", - уточнював штаб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...