Черновецький вирішив податися у грузинський парламент

Неділя, 6 грудня 2015, 19:53

Екс-мер Києва Леонід Черновецький, який з 2011 року проживає у Грузії та створив політичну партію "Щаслива Грузія", має намір взяти участь у парламентських виборах, які відбудуться наступного року.

Про це Черновецький заявив у коментарі журналістам, пише Інтерфакс-Україна

За словами екс-мера Києва, його партія  "підтримуватиме європейські цінності і в разі входження до парламенту направить зусилля для підвищення розміру пенсій у Грузії".

Як повідомляє Грузия Online з посиланням на місцеве видання "Ньюпост", його партія не буде поділяти російські інтереси.  Він також зазначив, що нікого не збирається запрошувати в партію з України, а отримає від них лише експертну допомогу.

Також Черновецький заявив, що має намір провести все своє життя у Грузії.

"Я не виступаю проти нинішньої влади (Грузії), але парламент буду критикувати. Мені не подобається їхня робота. Грузія зупинена. Є певні успіхи, але парламент не працює", - заявив він.

Також екс-мер Києва заявив про ще одну ініціативу: призначив винагороду в розмірі 62 тисячі доларів США за затримання і повернення до Грузії екс-заступника начальника департаменту з виконання покарань Мегіса Кардави, який перебуває в розшуку грузинською прокуратурою за звинуваченням у нелюдському поводженні з ув'язненими.

У 2012 році коаліція "Грузинська мрія"  використовувала відеоматеріали про згвалтування та побиття в'язнів, у чому безпосередню брав участь Кардава. Ці кадри  викликали обурення суспільства владою на чолі з екс-президентом Михайлом Саакашвілі і зумовили перемогу "Грузинської мрії" на виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News