Рубан в суді розповів, чому бойовики не відпустили Савченко

Понеділок, 7 грудня 2015, 11:59

У суді у справі Савченко почався допит свідків захисту. Першим виступив генерал ВСУ, голова Центру звільнення полонених Володимир Рубан.

Рубан розповів про переговори з обміну полонених, які проходили в Луганську в 23 червня 2014 року. Головним у виступі Рубана на цей час було те, що луганські бойовики відмовилися відпустити Савченко, пише Медиазона.

"Ми були запрошені до зали засідань ОДА за великий стіл разом з кореспондентом "Вестей". Я сів, зайшов Бєляєв та Корякін (обидва представники бойовиків (ЛНР) - УП), ми вчотирьох почали переговори", - повідомив Рубан.

Він зазначив, що йому був запропонований список полонених з 11 людей. Серед них була Савченко. Рубан запропонував обміняти саме її.

"Перше, що я запропонував, повернути мені Савченко, оскільки вже відео з її допитом у спортзалі було широко розтиражовано, про нього дізналася досить велика кількість людей. Я запропонував відпустити її, оскільки якщо її утримувати далі, вона з таким піаром може балотуватися в президенти України", - сказав Рубан.

 
Володимир Рубан та Віра Савченко перед судом. Фото: facebook.com/volodymyr.ruban

"Конкретно по Савченко була відповідь від Корякіна (голови ради "ЛНР"- УП), дослівно він сказав, що тут заковика. "Ми не можемо її відпустити, бо вона поводить себе так, як ніби її завтра випустять, не ламається, поводиться нахабно, типова бандерівка, тому ми її не відпустимо сьогодні. Ось зламаємо, і потім відпустимо", - переповів розмову Рубан.

Тоді він запропонував забрати пораненого бійця "Айдара" Юрія Крибежського.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування