Сакварелідзе каже, що ще не звинувачував Яценюка у корупції

Вівторок, 8 грудня 2015, 14:53

Заступник генпрокурора і прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе стверджує, що прямо не звинувачував прем'єра Арсенія Яценюка в причетності до розкрадання $90 млн з Одеського припортового заводу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи відповідну статтю The Times.

"Я як прокурор поки, на етапі слідства, не маю права звинувачувати у корупційній діяльності кого б то не було. Це непрофесійно і неетично. Обвинувачення повинно мати форму як мінімум оголошення про підозру. Відповідно, у нашій розмові я не міг назвати ім'я Арсенія Петровича Яценюка як учасника корупційної оборудки на 90 млн", – написав він.

Не секрет, что Одесская областная прокуратура ведет расследование деятельности ОПЗ и его руководства. Об этом много пишу...

Posted by Davit Sakvarelidze on Tuesday, December 8, 2015

Сакварелідзе підтвердив, що розмовляв з цим журналістом і сказав йому про виявлення документів, які пов'язані з конкретними рішеннями Кабміну щодо ОПЗ і підозру щодо вищих чиновників країни.

"Цифра 90 (точніше – 93) мільйонів доларів фігурувала в листі журналіста на моє ім'я, в якому він уточнював, чи вірна ця сума. При цьому, вона фігурувала як завдані "збитки державі". На цей лист я не відповів. Тому про достовірність публікації ви можете судити самі", – додав він.

Сакварелідзе нагадав, що раніше цей же журналіст написав для видання Politico про те, що одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі заявив про бажання стати прем'єром, що сам Саакашвілі потім спростував.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News