Яресько обіцяє компромісний варіант податкової реформи

Вівторок, 8 грудня 2015, 16:08

Міністерство фінансів України запропонує на засіданні Національної ради реформ у вівторок компромісний варіант податкової реформи.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько журналістам у Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Компроміс ми будемо пропонувати сьогодні на Національній раді реформ. Я не можу сказати, що кожному в цій країні цей компроміс сподобається, тому що є безліч точок зору (на податкові реформи)", - сказала вона.

Яресько не пояснила суті компромісу, зазначивши тільки, що варіант податкової реформи, який буде запропонований, повинен буде знизити податковий тиск на бізнес, істотно спростити адміністрування податків, розширити податкову базу і ввести мораторій на зміну податкового законодавства строком на 3 роки.

За словами голови Мінфіну, підвищення акцизів є болючим питанням, але Україна має відповідні зобов'язання перед Європейським Союзом.

Раніше авторський колектив законопроекту № 3357, що складається з громадських активістів, експертів, бізнесменів та народних депутатів розповсюдив заяву, у якій зазначалося, що компромісу щодо податкової реформи між Міністерством фінансів і авторами її парламентського варіанту досі немає.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування