Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СММ ОБСЄ відкрила передову патрульну базу в Горлівці

Середа, 9 грудня 2015, 13:01

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відкриває нову передову патрульну базу для розміщення невеликої групи спостерігачів у Горлівці, яку контролюють бойовики.

Про це повідомляє прес-служба СММ ОБСЄ.

Перший заступник Голови СММ Александр Хуг проведе першу ніч разом з командою на новоствореній базі у Горлівці.

"Ця база дозволить нам оперативніше реагувати на повідомлення про інциденти і допоможе більш ефективно виконувати завдання відповідно до мандату, у рівному співвідношенні по обидва боки від лінії розмежування", - сказав Хуг.

Він додав, що постійна присутність спостерігачів у цьому районі має допомогти мотивувати підписантів більш ефективно виконували взяті на себе зобов'язання у рамках Мінських угод.

Два місяці тому СММ уже повідомляла про намір відкрити кілька передових патрульних баз у цьому районі і зверталася до осіб, що здійснюють фактичний контроль, забезпечити гарантії безпеки для своїх неозброєних цивільних спостерігачів.

Раніше жителі Горлівки висловлювали спостерігачам побажання, щоб  представники Місії постійно були присутні у їхньому місті, яке серйозно постраждало в результаті конфлікту.

СММ сповістила Спільний центр з контролю і координації (СЦКК) про цю подію. І  українські, і російські представники в СЦКК підтримали її.

СММ уже відкрила дві передові патрульні бази в районах, які контролюються урядом – у Волновасі (Донецька область) і Новоайдарі (Луганська область).

Третя база зараз працює в Стаханові, місті Луганської області, що перебуває на непідконтрольній уряду території. Місія має намір відкрити більше таких баз по обидві сторони лінії розмежування, щоб забезпечити ефективний моніторинг у рівному співвідношенні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування