Через бездіяльність МВС суд зняв арешт з грошей Каськіва – ЗМІ

Середа, 9 грудня 2015, 17:10

Через бездіяльність МВС суд повернув власникам один мільйон гривень, заарештований чотири місяці тому в будівлі братів екс-глави Держінвестпроекту Владислава Каськіва.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 23 листопада, розміщеної в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє "Перша інстанція".

Ці гроші були знайдені в середині літа під час обшуків в одному зі столичних приміщень, яким в рівних частках володіють двоюрідний брат Каськіва Олександр Матковський і рідний брат Олександр Каськів.

Самі обшуки проходили в рамках кримінального провадження про масштабну корупцію в Держагентстві з інвестицій та управління нацпроектами, яким на момент злочину керував Владислав Каськів.

Арешт цього мільйона відбувся в рамках розслідування одного з епізодів низки злочинів – закупівлі Держінвестпроектом рекламних послуг на десятки мільйонів гривень за завищеними цінами. Гроші були знайдені в одному сейфі з юридичними документами, які стануть доказами злочину.

Восени в Печерський суд Києва звернувся позивач, який назвався власником цієї суми і зажадав повернути гроші. 23 листопада суддя Олег Білоцерківець зазначив, що друга сторона – слідчі МВС – вже чотири рази на з'являлися на судові засідання у справі про арештований мільйон. На думку судді таке ставлення правоохоронного органу означає лише одне: необхідність в арешті відпала.

На цій підставі суддя задовольнив позов про зняття арешту з мільйона гривень.

Як відомо, Каськів зараз перебуває в Австрії. Він заявляв, що у Відні працює директором компанії Ozario GmbH і готовий співпрацювати зі слідством.

У червні глава МВС Арсен Аваков заявив, що при керівництві Каськівим Держінвестпроектом Україна втратила два мільярди гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування