Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шульц: Польський уряд "путінізує" європейську політику

Неділя, 10 січня 2016, 10:16

Новий польський уряд, сформований консервативною партією "Право і справедливість", веде свою політичну лінію за російським зразком.

Про це в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung заявив голова Європарламенту Мартін Шульц, пише Німецька хвиля з посиланням на Reuters.

"Польський уряд вважає свою перемогу на виборах мандатом, який дозволяє підпорядкувати добробут держави переможній партії, з огляду як змісту політики, так і кадрів. Це путінський підхід до демократії, небезпечна путінізація європейської політики", - зазначив Шульц.

Як відомо, 19 січня Європарламент планує розглянути ситуацію, що склалася у Польщі.

На думку Шульца, "весь демократичний спектр від лівих до правих чітко заявляє, що така політика (польського уряду) суперечить фундаментальним європейським цінностям".

Окрім того екс-єврокомісарка з питань юстицію Вівіан Редінг, яка зараз є депутаткою Європарламенту, зазначає: "Атака на верховенство права завжди починається з атаки на Конституційний суд. Після цього настає черга медіа, а потім суспільної та приватної сфер. Це логіка Путіна-Орбана-Качинського".

Як відомо, 9 січня у Польщі десятки тисяч демонстрантів вийшли на вулиці міст на акції протесту проти політики консервативного уряду з посилення контролю за державними ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування