Ліга арабських держав провела екстренне засідання. Засудила події в Ірані

Неділя, 10 січня 2016, 18:28

Ліга арабських держав (ЛАД) засудила вчинені в Ірані напади на дипломатичні представництва Саудівської Аравії.

Про це йдеться у підсумковій заяві екстреного засідання Ради МЗС ЛАД, яке відбулося 10 січня у Каїрі та було присвячене кризі у відносинах між Ер-Ріяд і Тегераном, повідомляє ТАСС.

"ЛАД висловлює абсолютну підтримку Саудівській Аравії у збереженні її територіальної цілісності і суверенітету і засуджує атаки на її диппредставництва", - заявив на підсумковій прес-конференції глава МЗС Об'єднаних Арабських Еміратів шейх Абдалла бен Заїд Аль Нахайян.

Міністри закордонних справ також закликали до формування робочої групи у складі ОАЕ, Єгипту і Кувейту, щоб винести допущені Іраном порушення на розгляд Організації Об'єднаних Націй.

Глава МЗС ОАЕ також вказав, що вважає "дії Тегерана прямим порушенням міжнародного права".

За його словами, Іран повинен припинити втручання у внутрішні справи арабських країн.

"Ми вимагаємо від Ірану припинити втручання у справи арабських держав, у тому числі Саудівської Аравії, за допомогою терору, окупації і саботажу. Необхідно покласти край іранської інтервенції в регіоні", - вказав Абдалла у своєму виступі під час засідання. 

У свою чергу глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що втручання Ірану у справи арабських країн підриває регіональну стабільність.

"Втручання Ірану являє собою відверте порушення всіх міжнародних конвенцій і норм", - заявив він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування