Путін хоче, щоб Україна змінила Конституцію до припинення бойових дій?

Понеділок, 11 січня 2016, 10:04

Російський президент Володимир Путін наполягає, що Україна зобов'язана змінити Конституцію перед тим, як будуть припинені бойові дії на Донбасі.

Такий висновок можна зробити з його слів в інтерв'ю німецькому виданню Bild, переклад якого наводить прес-служба Кремля.

"Всі кажуть про те, що потрібно обов'язково виконати Мінські угоди, і тоді можна переглянути питання про санкції. Повірте мені, це зараз набуває характеру театру абсурду, бо основне, що має бути зроблено по виконанню Мінських угод, лежить на стороні сьогоднішньої київської влади . Не можна вимагати від Москви те, що має зробити Київ", - заявив Путін.

"Наприклад, найголовнішим у всьому процесі врегулювання, ключовим питанням є питання політичного характеру, а в центрі - конституційна реформа. Це 11-й пункт Мінських угод. Там прямо записано, що має бути проведена конституційна реформа, причому не в Москві ж повинні бути прийняті ці рішення ", - додав він.

На уточнення журналістів про те, що "конституційна реформа мала бути проведена після того, як будуть припинені всі бойові дії", Путін відповів: "Ні, не так".

"Дивіться, я Вам віддам англійською мовою. Що написано? Пункт 9 й - відновлення повного контролю над державним кордоном з боку уряду України на підставі закону України про конституційну реформу до кінця 2015 року за умови виконання пункту 11, тобто проведення конституційної реформи" , - наполягає Путін.

"Наші європейські партнери - і Канцлер ФРН, і Президент Франції - повинні якось побільше вникати, мені здається, в ці проблеми ... Я думаю, що у них багато своїх проблем. Але якщо вже ми займаємося цим, то треба туди вникати", - заявив він.

Путін повторив свою тезу про те, що закон про особливості місцевого самоврядування прийнятий всього на три роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування