Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Порошенка також не підтвердили договір з Коломойським

Понеділок, 11 січня 2016, 13:37

Слідом за прем'єром Арсенієм Яценюком наявність секретних домовленостей з олігархом Ігорем Коломойським не підтвердив і президент Петро Порошенко.

Таку відповідь на запит на своїй сторінці у Facebook оприлюднив депутат від БПП Мустафа Найєм.

"Конституція і чинне законодавство України не передбачають, що підставою звільнення голови місцевої державної адміністрації можуть бути будь-які умови, узгоджені з посадовою особою, що звільняється", – йдеться у документі за підписом глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Вслед за Арсением Яценюком договоренности с Игорем Коломойским отрицает и президент Петр Порошенко. (Ответ пришел тольк...

Posted by Mustafa Nayyem on Monday, January 11, 2016

Найєм зазначив, що якщо тепер Коломойський, як заявляв раніше, захоче використовувати ці домовленості в суді для допомоги екс-голові "Укртранснафти" Олександру Лазорку уникнути кримінального переслідування, то довести факт їх існування буде складніше.

"Для Коломойського і Лазорка це вже проблема – суд в Лондоні, очевидно, врахує офіційні відповіді офіційних осіб, а не слова бізнесмена. Якщо, звичайно, не з'являться нові факти", – написав він.

Також депутат додав, що готує запит з цього приводу в Антикорупційне бюро.

Як відомо, раніше Яценюк також не підтвердив наявність секретних домовленостей з Коломойським.

Найєм нагадав, що про таку домовленість Коломойський заявив у інтерв'ю на початку грудня, уточнивши, що вона складалася з трьох частин – економічних питань, політичних питань і т. з. особистих питань.

"Бізнесмен стверджує, що деталі цієї домовленості були викладені в письмовому вигляді (Дорожня карта), на базі яких була досягнута більш широка усна домовленість. Зокрема, пан Коломойський стверджує, що документ окреслював деталі призначення голів державних корпорацій, а також роботи підконтрольних Ігорю Коломойському ЗМІ", – написав Найєм.

Крім того, за його словами, прем'єр і президент надали гарантії непереслідування соратників Коломойського – Геннадія Корбана, Бориса Філатова, Святослава Олійника, Ігоря Палиці і екс-голови "Укртранснафти" Олександра Лазорка.

Про домовленість з порошенком і яценюком коломойський повідомляв і в березні 2015 року. Тоді угода, за його словами, стосувалася "Укртранснафти".

Наразі під слідством перебувають як мінімум двоє соратників Коломойського: колишній глава "Укртранснафти" Олександр Лазорко та екс-заступник дніпропетровського губернатора Геннадій Корбан.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування