"Профспілка ЛНР" збирала "данину" з підконтрольних Україні підприємств

Вівторок, 12 січня 2016, 11:38

У Луганській області співробітники СБУ припинили діяльність фейкової профспілкової організації так званої "ЛНР", яка привласнювала внески працівників з районів, підконтрольних українській владі.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Згідно  повідомленням, наприкінці 2014 року посадовці однієї з луганських обласних галузевих профспілок перереєстрували свою організацію на українській території.

"Фізично чиновники профспілки залишилися на окупованій території та паралельно створили фейкову "ЛНРівську" організацію. Члени профспілки, які працювали у вільних районах Луганщини продовжували сплачувати внески на рахунок, що контролювався псевдо-керівництвом", – додали у СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що протягом 2015 року з рахунків профспілки були зняті та готівкою вивезені до "ЛНР" понад триста тисяч внесків рядових працівників галузі. Ці кошти пішли на фінансування фейкового утворення, яке брало активну участь в організації та проведенні антиукраїнських акцій. За це керівник профспілки отримала високу посаду у "профільному міністерстві ЛНР".

"Правоохоронці перекрили цей канал фінансування терористичної організації та запобігли зняттю майже 800 тисяч гривень з рахунку профспілки. Завдяки реагуванню СБ України також призупинено перерахування внесків первинними профспілковими організаціями Луганщини та ініційовано зміну керівництва", – додали у відомстві.

У повідомленні додається, що правоохоронці вживають всіх необхідних заходів для притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування