У 6 містах блокують роботу російської тютюнової компанії

Вівторок, 12 січня 2016, 12:03

У Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі блокують роботу складів компанії "Мегаполіс-Україна" через її приналежність російській групі компаній Ігоря Кесаєва.

Про це повідомляється у Facebook організатори акції: депутати Верховної Ради Сергій Висоцький, Андрій Левус та Ігор Лапін.

"Сьогодні о 5 ранку, у рамках кампанії з очищення України від окупаційного бізнесу, сотні активістів з десятка волонтерських, ветеранських і громадських організацій заблокували роботу складів компанії "Мегаполіс-Україна" у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі й Тернополі", - написав Висоцький.

За його словами, компанію "Мегаполіс-Україна" заснували російська компанія "Мегаполіс" і родина екс-президента України Віктора Януковича. За його влади вона стала монополістом із дистрибуції сигарет в Україні.

"За нашим даними поділили компанію 50 на 50. На що йшла половина Януковича, зрозуміло всім. Багато хто встиг побувати в "Межигір’ї" й погодувати осиротілих страусів", - зазначив він і додав, що російська частка прибутку іде олігарху Ігорю Кесаєву.

Висоцький вказує, що Кесаєв очолює благодійний фонд "Моноліт", який підтримує працівників ФСБ РФ, зокрема, звільнених у запас, і членів їхніх сімей. На думку депутата, він може спонсорувати й спецоперації ФСБ в Україні.

Також Кесаєв є власником російського заводу імені Дегтярьова, який, серед іншого, виготовляє стрілецьку зброю, боєзаряди для ПЗРК і ПТРК, які можуть використовувати бойовики Донбасу..

Сегодня в 5 утра, в рамках кампании по очищению Украины от оккупационного бизнеса, сотни активистов из десятка волонтерс...

Posted by Sergey Vysotsky on Monday, January 11, 2016

"Після втечі Януковича й початку війни статус компанії не змінився. З українського боку в її акціонерний капітал увійшов один із регіональних "смотрящих" Сім’ї (Януковича) Борис Кауфман. Свого часу він був підрядником братів Клименків в Одеській області", - пише Висоцький.

"Великі зв'язки Кауфмана і придбаний за Януковича капітал дозволяють йому "вирішувати питання" у багатьох кабінетах, у тому числі й прикривати своїх московських друзів, таких як Кесаєв. Агресія Росія проти України не заважає Кауфману постійно мотатися до Москви", - зазначає нардеп.

Висоцький переконаний, що "Кесаєва й "Мегаполіса" в Україні не буде".

"Півроку ми йшли за процедурою, писали листи й звернення до різних інстанцій, в АМКУ, підійшли навіть до того, що АМКУ готувався пред'явити "Мегаполісу" реальні звинувачення й розділити його. Однак усе почало буксувати", - зазначив він..

"Поки активісти блокують компанію, ми з Ігорем Лапіним і Андрієм Левусом проведемо політичні консультації й постараємося, щоб питання очищення України від ФСБшного бізнесу повернулося в процедурне поле", - заявив депутат.

"Акція поки буде носити попереджувальний характер. І я сподіваюся, що громадський запит на боротьбу з економічною окупацією буде вдоволено", - додав Висоцький.

Розпочалася громадська блокада складів "Мегаполісу", яка належить російському олігарху Кісаєву. Вона триватиме три доби ...

Posted by Андрій Левус on Monday, January 11, 2016

Між тим, Левус повідомив, що "керівництво "Мегаполісу" підтягує тітушню".

Нам нужна поддержка. Киев - не Западная Украина и людей под такие мероприятия, тем более в рабочий день, собирается гора...

Posted by Sergey Vysotsky on Tuesday, January 12, 2016

Лапін також написав: "Мегаполіс" геть! Кесаєва – в санкційний список. Кауфман – агент Кремля".

Мегаполіс геть. Кесаєва в санкційний список. Кауфман агент кремля. Ми розпочали роботу по блокуванню монополіста на території України. Антимонопольному комітету старт до роботи

Posted by Ігор Лапін on Monday, January 11, 2016

"Волинське агентство розслідувань" пише, що у Луцьку у блокуванні складів компанії "Мегаполіс-Україна" беруть участь бійці "Айдару", "Азову", "Самооборони Волині" та інших організацій.

Лапін сказав виданню, що "Мегаполіс" належить Ігорю Кесаєву й Олександру Януковичу. В часи Януковича в Україні "прикрили" понад 60 підприємств, які займалися посередництвом між виробниками цигарок та роздрібними точками продажу, і залишили лише "дочку" російського "Мегаполіса". Під опікою Бориса Кауфмана компанія залишається монополістом на роздрібному ринку цигарок.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування