США готуються розширити санкції проти КНДР

Середа, 13 січня 2016, 02:12

Палата представників американського конгресу практично одноголосно прийняла законопроект, який передбачає розширення санкцій проти КНДР.

Про це повідомляє BBC.

Такий крок підтримали 418 членів палати, проти виступили всього двоє. Нові санкції спрямовані на скорочення доступу Пхеньяна до твердої валюти, необхідної йому для фінансування армії і подальших ядерних випробувань.

Законопроект був підготовлений ще на початку 2015 року, проте тоді розглядати його не стали, щоб не дестабілізувати обстановку на Корейському півострові.

Однак після того, як минулого тижня Пхеньян оголосив про випробування водневої бомби, законопроект все ж внесли на розгляд.

При цьому американські вчені переконані, що насправді КНДР блефує, стверджуючи, що успішно випробувала водневу бомбу.

Дослідивши отриману з незалежних джерел інформацію, в тому числі сейсмологічні дані, вчені прийшли до висновку, що насправді у випробуваннях був задіяний звичайний заряд великої потужності.

Проте будь-які ядерні випробування порушують резолюцію Ради безпеки ООН. Остання на позаплановому з'їзді виступила із засудженням дій Пхеньяну і закликала розширити санкції проти КНДР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування