Автора книги "Соратники Путіна" знайшли мертвим

Середа, 13 січня 2016, 11:16

Російський публіцист, автора невиданої книги "Соратники Путіна" Володимир Прібиловський помер в Москві.

Як повідомляють його друзі в соціальних мережах, його знайшли мертвим у власній квартирі.

Цю інформацію радіостанції Business FM підтвердив син письменника Михайло Прібиловський. Можливої причини смерті батька він не назвав.

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський, який проживає в США, написав у Facebook: "Мені щойно повідомили, що мого співавтора по книзі "Корпорація: Росія й КДБ у часи президента Путіна" було знайдено мертвим у своїй квартирі в Москві".

Прібиловському цього року виповнилося б 60 років.

Він брав активну участь у громадському житті Росії в 90-х роках, у 2000-х став відомий як засновник і керівник інтернет-видання "Антикомпромат".

У 2007 році проти нього було порушено кримінальну справу за статтями про розголошення даних, які становлять державну таємницю. Через два роки справу закрили.

Йшлося про публікацію Прібиловським на "Антикомпроматі" текстів допитів свідків у справі про вбивство у квітні 2005 року колишнього начальника московського УФСБ Анатолія Трофімова і його дружини.

Під час обшуку в квартирі автора вилучили два комп'ютери й близько десятка дискет і CD-дисків; у числі іншого були вилучені електронні носії з чернетками книги "Корпорація. Росія й КДБ у часи президента Путіна", яку він писав у співавторстві з Фельштинським, а також заготовки до книги "Соратники Путіна".

Наприкінці серпня 2007 року оргтехніку й носії повернули.

Прібиловський – автор понад 40 книг.

У 2009 році він у співавторстві з Фельштинським опублікував книгу-розслідування "Корпорація. Росія й КДБ у часи президента Путіна". Книга вийшла в Нью-Йорку в перекладі. В 2012 році вийшло друге доповнене видання монографії за назвою "Корпорація. Росія й КДБ на рубежі століть".

У березні 2010 року Прібиловський підписав звернення російської опозиції "Путін повинен піти".

"Апостроф", ВВС

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News