Джемілєв пояснює, що заява Криму щодо "геноциду" – абсурдна

Середа, 13 січня 2016, 14:30

Заява російської Державної ради Криму, в якій депутати звинувачують Україну та ініціаторів громадянської акції з блокади півострова в "геноциді , є абсурдною і не буде серйозно сприйнята в міжнародних організаціях.

Про це заявив виданню "Крим.Реалії" народний депутат, національний лідер кримських татар і один з ініціаторів блокади Мустафа Джемілєв.

За його словами, заява колабораціоністської влади Криму позбавлена логіки, оскільки ще нещодавно в Криму стверджували, що півострів не потребує електропостачання з материкової частини України.

"З самого початку вони говорили: як добре, тепер ми повністю будемо незалежними, зараз вживемо заходів, консолідуємо народ. "Гоблін" (російський глава Криму Сергій Аксьонов) говорив, що треба нагороду дати і Чубарову, і Іслямову, і Джемілєву за те, що вони так добре консолідували наш народ, а тепер інакше заговорили", – сказав Джемілєв.

За словами Джемілєва, Україна пропонує Російській Федерації укласти договір на постачання електроенергії до Криму, але Росія не погоджується через вимоги української сторони вказати в договорі півострів окупованою українською територією.

"Вони що, хочуть, щоб ми порушили свій закон, порушили резолюцію Генеральної асамблеї ООН, де говориться, що Крим – це територія України? Ми ж не будемо писати на догоду Путіну, що це "федеральний округ Російської Федерації", - каже духовний лідер кримських татар.

"А потім, відповідно до конвенції Генеральної асамблеї ООН від 1949 року, що всю відповідальність за правове, соціальне, економічне становище людей на окупованих територіях несе окупант, а ніяк не країна, яку окупували. Тому скарга не за тією адресою", – підкреслив Джемілєв.

Як відомо, 13 січня в Криму оприлюднили заяву, що "блокада Криму під проводом депутатів Верховної Ради України Мустафи Джемілєва, Рефата Чубарова, а також групи осіб, фактично діють під контролем влади України... є наочним прикладом грубого порушення прав людини, злочинів на ґрунті ненависті, геноциду, які завдають шкоди цивільному населенню Криму".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування