Журналісти дізналися імена росіян, затриманих СБУ за підготовку теракту

Середа, 13 січня 2016, 19:54

Журналісти дізналися імена підозрюваних у тероризмі росіян, яких у середині грудня затримала Служба безпеки України у справі "диверсійно-розвідувальної групи".

У розпорядженні редакції телеканалу "Дождь" опинилися судові матеріали, в яких вказані імена підозрюваних.

У документах йдеться про 36-річну Ольгу К. Шевельову і 31-річного Павла С. П'ятакова.

За словами джерела "Дождя" серед українських волонтерів, позивний Шевельової - "Хільда", П'ятакова - "Рагнар".

За словами співрозмовника, П'ятаков приїхав до України півтора року тому.

10 грудня 2015 року СБУ оголосила про затримання під час спецоперації в Києві шістьох членів "диверсійно-розвідувальної групи", серед яких троє росіян і троє українців, і вилучення у них арсеналу зброї та боєприпасів.

За даними спецслужби, затримані готували теракт в українській столиці. Імена затриманих і докази їх причетності до підготовки злочину не розголошувалися.

Крім Шевєльової і П'ятакова, у справі також проходить росіянка Анастасія Леонова. За даними "Дождя", вона поїхала в Україну у квітні минулого року допомагати українським військовослужбовцям, що воюють із сепаратистами на Донбасі, в якості волонтера.

Інша затримана, Ольга (її прізвище не було відоме), працювала журналістом в Москві. Павло, за словами джерела Дождя, "звідкись із Примор'я".

Вони брали участь у конфлікті на Донбасі у складі Добровольчого українського корпусу (ДУК) "Правого сектора", проте потім залишили організацію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News