Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама подзвонив Путіну: відверто поговорили

Середа, 13 січня 2016, 22:54

Президент США Барак Обама зателефонував президенту РФ Володимиру Путіну.

Як повідомила прес-служба Кремля, глави держав докладно обговорили питання врегулювання конфлікту в Україні, близькосхідну проблематику з акцентом на пошук шляхів вирішення сирійської кризи, а також ситуацію на Корейському півострові.

Згідно з інформацією, під час розмови Путін підкреслив, зокрема, "необхідність повного і неухильного дотримання Києвом його зобов'язань за Мінським домовленостями, у тому числі в частині налагодження прямого діалогу з Донбасом, узгодження з ним змін в конституцію, проведення місцевих виборів, набрання чинності законів про особливий статус та амністії".

"Обидва президенти відзначили важливість майбутніх контактів представників двох країн з української теми", - наголошується в повідомленні.

У Кремлі відзначили, що в розмові "були порушені і деякі інші питання, що представляють взаємний інтерес".

"Бесіда носила відвертий і діловий характер", - сказано в повідомленні.

У той же час агентство АП з посиланням на представника Білого дому Джоша Ернеста повідомило, що істотна частина розмови стосувалася питання виконання РФ своїх зобов'язань в рамках угоди про перемир'я в Україні.

"Також йшлося про те, що Росія повинна припинити підтримку сепаратистів, що дестабілізуэ ситуацію на сході України", - пише агентство.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...