Російські ЗМІ: Царьов хоче до Держдуми

Четвер, 14 січня 2016, 10:26

Російська Газета.ru стверджує, що колишній нардеп ВР Олег Царьов намагається домовитися про свою участь у думських виборах від партії КПРФ.

Про це пише "Газеті.Ru" з посиланням на свої джерела в КПРФ і близькі до Кремля.

За інформацією видання, консультації ведуться вже кілька місяців, однак схвалення з Кремля ліві поки не отримали - там нібито розглядається сценарій, за яким Царьов нібито повертається в українську політику.

"Ідея народилася в той момент, коли стало зрозуміло, що проект парламенту "Новоросії" заморожений, а в Україну Царьову вороття немає. Тоді й постало питання про те, що йому робити в російській політиці", - розповідає співрозмовник "Газети.Ru".

Вибір КПРФ як партії, від якої можна висунутися в Держдуму, джерело пояснює тим, що політик співпрацював з лівими за різними проектами, пов'язаними з війною в Донбасі.

Царьова можна було помітити і на жовтневому пленумі ЦК КПРФ, де він досить тривалий час спілкувався з Геннадієм Зюгановим і брав участь в обговоренні поточних питань на рівних з партійними керівниками.

Втім, за словами джерела в партії, та зустріч мала "ознайомлювальний" характер і жодної конкретики на ній не обговорювалося.

Пізніше обговорювалися різні сценарії: висування і за списками, і по округу, проте ухвалення рішення відклали.

Ще одне джерело в КПРФ говорить, що "є десятки персон, щодо яких партія розмірковує (чи висувати їх на вибори. - "Газета.Ru"), не переводячи питання в практичну площину":

"Царьов в числі тих, хто перебуває "на олівці роздумів". Не менше, але і не більше на сьогоднішній день".

Ще одне джерело, близьке до адміністрації президента РФ, стверджує, що можливість висунення Царьова від Компартії обговорювалася на зустрічі Геннадія Зюганова та Володимира Путіна в кінці грудня. Однак однозначної відповіді лідер КПРФ не отримав: "Йому повідомили, що стосовно Царьова існують і інші плани (у Кремля. - "Газета.Ru")".

За інформацією "Газети.Ru", в російських верхах розглядають можливість повернення Царьова або в новому статусі в Донбас, або його участь в інших проектах, пов'язаних з Україною. Йдеться про якесь призначення - докладніше джерела говорити відмовляються. Але це може перешкодити планам комуністів і політика щодо його участі в думських виборах.

Для висунення в російський парламент Царьову потрібно мати російське громадянство. Сам політик відмовився від якихось коментарів "Газеті.Ru". Додзвонитися до Зюганова не вдалося - він не відповідав на дзвінки.

Як відомо, після незаконної анексії Криму і провалу самого Царьова на Донбасі, він і його родина живуть на півострові.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...