Кадиров закликав судити опозицію РФ як "ворогів народу"

Четвер, 14 січня 2016, 11:51

Лідер Чечні Рамзан Кадиров звинуватив критиків Путіна у намаганні використати економічну кризу для дестабілізації країни і вдався до риторики сталінських років, вимагаючи відплати для незгодних.

"До таких людей треба ставитися як до ворогів народу, як до зрадників... Я вважаю, що цих людей треба судити за всією суворістю за їх підривну діяльність", – заявив Кадиров, повідомляється на його офіційному сайті.

Кадиров вважає, що "представники так званої позасистемної опозиції намагаються нажитися на складній економічній ситуації".

У свою чергу російський опозиційний політик Костянтин Сенченко, якого Кадиров згадав особисто, назвав главу Чечні ганьбою Росії, який все дискредитував.

Вчера Академик, Герой России, глава Региона Рамзан Кадыров назвал меня " врагом России" и призвал отдать под суд. Назв...

Posted by Konstantin Senchenko on Wednesday, January 13, 2016

Агентство Reuters зазначає, що опозиціонери і правозахисники висловили стурбованість заявою чеченського лідера, а деякі закликали зайнятися цим висловлюванням поліцію. Зокрема, колишній прем'єр-міністр Михайло Касьянов нагадав на своїй сторінці в Facebook, що в сталінські часи "ворогом народу" називали будь-якого інакомислячого ы такі люди підлягали знищенню.

Також агентство нагадало, що Кадиров назвав колишнього чеченського поліцейського Заура Дадаєва, підозрюваного у вбивстві опозиціонера Бориса Нємцова, "патріотом Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування