Генштаб поки не проситиме Порошенка про мобілізацію

Четвер, 14 січня 2016, 13:06

Генштаб Збройних сил найближчим часом не збирається просити президента про мобілізацію і розраховує укомплектувати ЗСУ контрактниками на 70% всього особового складу.

Про це в інтерв’ю DW повідомив начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов.

За словами Селезньова, нині у Генштабі аналізують доречність такого кроку і наголошують, що все залежатиме від кількох принципових факторів.

"Я не можу сказати, що сьомої хвилі мобілізації не буде. Це залежатиме від військово-політичної ситуації на Сході країни та від того, скільки нинішніх військових підпишуть контракт на продовження служби", - уточнив Селезньов і додав, що у Генштабі ще визначаються з тим, скільки потрібно мобілізувати особового складу, в які терміни та якій послідовності.

Речник наголосив, що Генштаб розпочав серед військовослужбовців інформаційну кампанію про переваги служби на контракті й розраховує, що збільшена зарплатня у сім тисяч гривень та розширений соціальний пакет для контрактників привабить добровольців.

У Генштабі очікують, що збільшене соцзабезпечення допоможе укомплектувати контрактниками до 70 відсотків особового складу ЗСУ, а призвані на строкову службу та мобілізовані становитимуть лише 30 відсотків.

Раніше український президент Петро Порошенко заявляв про те, що він готовий внести до Верховної Ради законопроект про проведення наступної сьомої хвилі мобілізації після відповідного звернення Генштабу ЗСУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News