Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Леонова заявляє про тортури і жорстоке поводження в СБУ

П'ятниця, 15 січня 2016, 01:41

Затримана за підозрою в тероризмі росіянка Анастасія Леонова заявила про катування та жорстоке поводження в СБУ.

Про це йдеться у листі Леонової для російського телеканалу "Дождь".

За даними телеканалу, Леонова приїхала в Україну в квітні 2015 року та була волонтером в ДУК "Правий сектор", звідки пішла після конфлікту з командиром батальйону. Після цього вона поїхала на базу добровольчого полку "Азов" в Харківській області, яку через "ряд особистих конфліктів" покинула в кінці серпня, перебравшись до Києва.

Відповідаючи на питання чому вона пішла з "Азова" і "Правого сектора", Леонова не назвала причин, зазначивши, що оскільки вона була добровольцем, то говорити про "звільнення" некоректно.

За її словами, приїхавши до Києва, вона влаштовувала особисте життя. З Олегом Мужчилем (Лісником) бачилася "буквально пару разів".

Леонова також висловила сумнів, що незабаром зможе вийти на свободу і заперечує свою причетність до тероризму.

"Мені хотілося б сприймати це як прикре непорозуміння, але, зіткнувшись з тортурами і жорстоким поводженням в ВЗДС [Відділ забезпечення досудового слідства] СБУ, я розумію, що затримали мене не просто так, і навряд чи тихо відпустять" - написала вона.

Як відомо, громадянку РФ Анастасію Леонову співробітники СБУ затримали 10 грудня. Її підозрюють у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 258 "Втягнення у вчинення терористичного акту". Слідство підозрює її в спробах здійснити терористичні акти в Харкові та Києві.

СБУ передало цю справу в розпорядження військової прокуратури.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування