В РФ "Комітет із запобігання катуванням" визнаний "іноземним агентом"

П'ятниця, 15 січня 2016, 02:11

У Росії "Комітет із запобігання катуванням" внесений у реєстр "іноземних агентів".

Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції РФ.

"Факт відповідності організації ознаками некомерційної організації, яка виконує функції іноземного агента, встановлений в ході проведення Управлінням Міністерства юстиції Російської Федерації по Оренбурзькій області позапланової документарної перевірки", - йдеться в повідомленні відомства.

Керівник "Комітету із запобігання катуванням" Ігор Каляпін, коментуючи російському телеканалу "Дождь" прийняте Мін'юстом рішення, розповів, що іноземним фінансуванням відомство назвало пожертвування громадян, роботодавці яких отримували гроші з-за кордону.

"Мін'юст в даному випадку привласнив собі законодавчі функції. Щоб визнати організацію іноземним агентом, обов'язкова присутність іноземного фінансування. Наші джерела фінансування - це російські громадяни. А вже звідки вони отримують зарплату, як ми можемо це перевірити?", - сказав Каляпін.

У Комітеті додали, що очікували подібного рішення від Міністерства юстиції. За словами Каляпіна, організація оскаржить ухвалене рішення в суді.

"Комітет із запобігання катуванням" був створений після припинення роботи "Комітету проти тортур" у липні 2015 року. "Комітет проти тортур" раніше також визнали "іноземним агентом", після чого організація закрилася.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування