СЦКК: Росія не може забезпечити повне припинення вогню бойовиками

П'ятниця, 15 січня 2016, 09:07

Російська сторона не може забезпечити повне припинення вогню бойовиків під час розмінування.

Про це заявив керівник української групи Спільного центру з контролю і координації припинення вогню генерал-лейтенант Андрій Таран.

"В українській стороні СЦКК була створена спеціальна група, яка займається суто питаннями відновлення інфраструктури Донбасу, але недопустимо щоби люди працювали під обстрілами", - заявив він.

"На жаль, змушений констатувати, що російська сторона СЦКК на теперішній час не може забезпечити повне припинення вогню бойовиків під час проведення розміновування та відновлювальних робіт електромереж, водогонів, газопроводів на визначених в Мінську пріоритетних ділянках", - наголосив Таран.

"Така ситуація призводить до затягування процесу відновлення інфраструктури. Безпека проведення робіт – це ключова вимога, на якій наполягає українська сторона СЦКК", – додав він.

За словами Тарана, коли роботи ведуться на непідконтрольних уряду України територіях окремих районів Луганщини та Донеччини, де продовжують проживати українські громадяни, сили АТО неухильно дотримуються режиму "тиші" згідно з Мінськими домовленостями.

Проте, як тільки відновлення інфраструктури розпочинається на територіях, що контролює українська влада, то з боку бойовиків починаються цинічні обстріли.

Керівник української сторони наголосив, що, незважаючи на Мінські домовленості, кількість обстрілів з боку НЗФ, особливо на новорічні та різдвяні свята, значно зростала.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування