Затриманого кримськотатарського журналіста відпустили

П'ятниця, 15 січня 2016, 11:00

У Криму біля будівлі Верховного суду Криму, де проходить засідання у "справі 26 лютого", співробітники "Центру протидії екстремізму" затримали кримського журналіста Заїра Акадирова, який прийшов на засідання в якості слухача.

Про це повідомив адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, якого звинувачують в "організації та участі в масових заворушеннях 26 лютого", Еміль Курбединов, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

"Заїр пред'явив документи (було зафіксовано на камеру) проте все одно його намагалися посадити в автомобіль, щоб відвезти в центр з протидії екстремізму, після того як спроби відвезти Заїра не увінчалися успіхом його перепровадили в адміністративну будівлю поліції, яка знаходиться навпроти Верховного суду Криму", – написав Курбединов в Facebook.

Пізніше він додав, що Акадирова відпустили.

У суді проходить засідання у справі про події 26 лютого 2014 року – ще до окупації Криму Росією. Тоді під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників Меджлісу і "Русского единства". Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов. Тоді в результаті зіткнення двоє людей загинули.

Після окупації російські силовики почали масове переслідування людей, переважно – кримських татар, які були присутні на тому мітингу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування