МЗС обурене поїздкою двох чеських депутатів в окупований Донецьк

П'ятниця, 15 січня 2016, 13:09

МЗС висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконним в’їздом на територію України та відвідання тимчасово окупованого Донецька двох депутатів-комуністів із Чехії Зденека Ондрачека та Станіслава Мацковика.

Про це йдеться у коментарі відомства, оприлюдненому в п'ятницю.

МЗС звертає увагу, що ця поїздка не була погоджена з українською стороною та здійснена з порушенням норм українського законодавства, які регламентують порядок в’їзду в Україну.

До порушників будуть застосовані передбачені законом обмеження.

Дипломати закликали чеські урядові, парламентські та громадські кола публічно відмежуватися від подібних провокацій, які розцінюють як вияв неповаги до державного суверенітету України та нехтування офіційною позицією Чехії та Європейського Союзу щодо засудження агресії РФ проти України.

14 січня два депутати-комуністи з Чехії - Зденек Ондрашек і Станіслав Мацковік - приїхали в контрольований незаконними збройними формуваннями Донецьк з території РФ.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", мета триденного відвідування території "ДНР" цими депутатами - ознайомлення з наслідками бойових дій, гуманітарною ситуацією, спілкування з мирними жителями.

Ондрачек є членом комісії з нагляду за чеської службою безпеки, він оголошений персоною нон-грата в Україні і йому заборонено в'їзд в Україну.

15 грудня 2015 він вже намагався в'їхати в Україну, однак був зупинений в аеропорту "Бориспіль" і відправлений назад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування