ЄС може внести зміни у санкції проти Януковича та його оточення

Субота, 16 січня 2016, 07:12

У Брюсселі відбулася перша зустріч за зачиненими дверима з приводу продовження дії санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича та його оточення, а також обмежень щодо осіб й компаній, пов’язаних із анексією Криму.

Про це повідомляє Радіо Свобода за результатами засідання Комітету постійних представників держав ЄС у євроустановах (COREPER).

"Дипломати Європейського союзу провели перший етап дебатів про продовження санкцій пов'язаних з анексією Криму та проти Януковича і його соратників. Очікуються незначні зміни", – йдеться у повідомленні.

На зустрічі, що відбулася 14 січня, офіс верховного представника ЄС із питань закордонних справ проінформував дипломатів, що наступного тижня мають відбутися другі дебати щодо санкцій, термін дії яких спливає через два місяці, а остаточне рішення Рада міністрів ЄС ухвалить до кінця лютого. 

Раніше видання Wall Street Journal попереджало, що через бездіяльність української прокуратури санкції щодо Януковича і його оточення можуть скасувати вже навесні. Ці санкції передбачають замороження активів та заборону на в’їзд. 

Раніше в ГПУ заявляли, що  якщо до березня 2016 року українським слідчим не вдасться знайти докази злочинного походження зарубіжних активів колишнього президента України Віктора Януковича і його соратників, то європейські країни можуть зняти блокування з їхніх рахунків.

Як повідомлялося, 5 березня 2015 року Євросоюз продовжив на рік санкції проти 14 екс-чиновників часів президента Януковича, до 6 червня – для чотирьох, Олени Лукаш, сина екс-президента Віктора Януковича Олександра, Сергія Клюєва та Дмитра Табачника. Потім для Клюєва санкції були продовжені до 6 жовтня, а для інших трьох – до березня 2016 року.

У березні 2014 року ЄС заморозив активи 22 українців, у тому числі екс-президента Януковича, його сім'ї та ряду колишніх високопоставлених українських чиновників у європейських банках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування