Прокуратура оскаржила виправдальний вирок меру Дебальцевого

Субота, 16 січня 2016, 21:29

Прокуратура Києва оскаржила вирок Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, яким визнано невинуватим та виправдано мера Дебальцевого Володимира Проценка.

Про це 16 січня повідомили у столичній прокуратурі.

Як відомо, Проценко обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, - у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України.

На думку державного обвинувача, вина Проценка у вчиненні інкримінованого злочину повністю підтверджується доказами, зібраними у ході розслідування кримінального провадження, процесуальне керівництво у якому здійснювала столична прокуратура.

"Свою позицію прокуратура міста буде відстоювати при розгляді апеляційної скарги Апеляційним судом Донецької області", - зазначили у прокуратурі. 

Згідно з текстом рішення суду, Проценко 5 травня 2014 року  "будучи міським головою м. Дебальцеве на позачерговій сесії Дебальцевської міської ради 6 скликання виніс на розгляд питання про виділення приміщень для проведення в місті так званого референдуму 11 травня 2014 року про надання статусу державної незалежності самопроголошеній "Донецькій народній республіці".

При цьому Проценко провину не визнав повністю. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування