"Колядник" Зварич вийшов на волю

Неділя, 17 січня 2016, 19:19

Екс-голова Львівського апеляційного суду Ігор Зварич, відомий як "суддя-колядник", вийшов на волю після кількох років ув'язнення і повернувся до Львова.  

Про це повідомляє місцеве видання "Варіанти" з посиланням на джерело у Державній пенітенціарній службі.

Як відомо, ГПУ порушила кримінальну справу проти Зварича за звинуваченням у хабарництві у грудні 2008 року.

У ході обшуків у кабінетах і квартирах судді та його колег правоохоронці виявили та вилучили 1 млн доларів і 2 млн гривень.

Зварич заявив, що збирався передати гроші, знайдені в його кабінеті, церкві, щоб допомогти малозабезпеченим, а гроші, знайдені в кабінетах його колег, за словами Зварича, нібито призначалися на ремонт приміщення суду, де він працював

У вересні 2011 року Зварича за одержання хабарів та інші злочини засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади судді та посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у державних установах строком на 3 роки з конфіскацією майна.

1 липня 2015 року Постановою начальника Менської ВК-91 Ігорю Зваричу надано дозвіл на проживання разом з членами його сім'ї в смт. Макошине, де розташована колонія.

У грудні 2015 року президент Петро Порошенко підписав закон "Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання", відповідно до якого суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений в слідчих ізоляторах, як два дня відбуття покарання.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News