У Донецькій області затримали бойовика, який втік з "ДНР"

Понеділок, 18 січня 2016, 00:03

Співробітники кримінальної поліції Донеччини затримали чергового бойовика "ДНР", який приїхав на територію, підконтрольну Україні.

Про це глава поліції Донецької області Павло Аброськін повідомив на сторінці в Facebook.

Повідомляється, що в липні 2014 року 25-річний житель Дзержинська заради заробітку прибув в "військову частину ДНР", яка розміщувалася в Донецьку. Тоді ж його "направили для навчання військовій справі" в Ростов-на-Дону, де бойовиків два тижні "наставляли" російські інструктори.

Потім зловмисника відправили "служити" в Сніжне, до бандформування "Оплот".

"Там, він і його "одноплемінники" брали участь в обстрілі Тореза з боку Сніжного. Мабуть, для створення картинки для російських ЗМІ про обстріли "міст Донбасу українськими карателями", - повідомив Аброськін.

"Потім вже знайомий сценарій за розповідями подібних йому "вояк": "припинили давати гроші - не доходила гуманітарка - написав рапорт - приїхав на підконтрольну України територію", - зазначив глава поліції Донецької області.

15 січня 2016 року затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.5 ст.260 КК України (створення непередбачених законом воєнізованих формувань). 16 січня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Аброськін також додав, що затриманий розповів про 18 своїх "однополчан", по більшості з яких у поліції вже була інформація. Всі вони оголошені в розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування